22 июня 2010 года. 10 час. 53 мин. Президент України Віктор Янукович відбув з робочою поїздкою до Запорізької області. У Запоріжжі під головуванням глави держави відбудеться розширене засідання регіонального комітету економічних реформ. Також планується, що у Запоріжжі Президент огляне будівництво нових мостових переходів через Дніпро та відвідає Дніпровську гідроелектростанцію. Віктор Янукович, окрім того, ознайомиться з планами розвитку історико-культурного комплексу «Запорозька Січ» на острові Хортиця.  

***

На фото: в Запорожском аэропорту Виктора Януковича встречают слева направо — губернатор Борис Петров, глава облсовета Павел Матвиенко, мэр Запорожье Евгений Карташов

 

… председатель совета директоров ОАО «Мотор Сич», народный депутат Александр Богуслаев, народный депутат Александр Пеклушенко (пожимает руку), народный депутат Александр Козуб и др.

22 июня 2010 года.  12 час. 43 мин.

У рамках робочої поїздки до Запорізької області Президент України Віктор Янукович ознайомився зі станом будівництва нових мостових переходів через Дніпро у Запоріжжі. Главу держави особливо цікавила ситуація із фінансуванням цього проекту. Спілкуючись із будівельниками, він висловив переконання, що до кінця року роботи із реалізації зазначеного проекту увійдуть у нормальний графік. Також В. Янукович підкреслив, що буде забезпечено 100% фінансування робіт. Проект будівництва автотранспортного переходу було затверджено Державним комітетом будівництва і архітектури у 2002 році. За 8 років планувалося побудувати мости через Дніпро та Старий Дніпро, нові транспортні розв’язки та естакадні підходи до мосту.

12 час. 53 мин.

Президент України Віктор Янукович у Запоріжжі відвідав Дніпровську гідроелектростанцію. Глава держави ознайомився з технічним планом проїзної частини по греблі Дніпровської ГЕС. Окрім того, Президента поінформували про плани другого етапу реконструкції станції, згідно з якими  сумарна потужність гідроагрегатів «Дніпрогес-2» має збільшитися на 83,4 МВт, що дозволить додатково виробляти 1,452 млн. кВт електроенергії на рік.  Термін окупності реконструкції має скласти 4,5 – 5 років.

13 час. 55 мин.

Віктор Янукович наголошує, що проект будівництва автотранспортного мостового переходу у Запоріжжі активно реалізовуватиметься.  Про це він заявив сьогодні в інтерв’ю журналістам під час відвідування Національного заповідника «Хортиця». «Перш за все ми домовилися, що найближчим часом – до кінця червня та у липні – ми значно збільшимо кількість робітників, які працюють на будівництві цього моста», – підкреслив Президент. За словами Глави держави, також є домовленість про надання банками нормальних умов для кредитування будівельників, а з бюджету у 2010 році «буде виділено всі необхідні кошти,  щоб своєчасно розрахуватися з проектувальниками та будівельниками». Цього місяця, зазначив Віктор Янукович, профінансовано робіт на 100 мільйонів гривень. До кінця липня буде профінансовано ще близько 250 мільйонів, а до кінця року – близько 500 мільйонів гривень. «Цього буде достатньо, щоб ми сьогодні зробили всі необхідні замовлення на будівельні конструкції, техніку, спеціально призначену для спорудження мостів, яку нині вже виробляють і в Україні, і за її межами», – сказав Глава держави.

14 час. 07 мин.

Віктор Янукович високо оцінює рішення Ізраїлю про скасування візового режиму для громадян України і відзначає, що наша держава, вочевидь, зробить зустрічний крок. Про це він заявив сьогодні в інтерв’ю журналістам під час відвідування Національного заповідника «Хортиця». «Ми прагнули вирішити це питання, і це – перша ластівка. Безумовно, ми уже найближчим часом, скоріше за все – на наступному засіданні Кабінету Міністрів, також приймемо таке рішення, яке буде ратифіковане у парламенті», – сказав Глава держави. Президент також нагадав, що Україна веде активні переговори щодо безвізового режиму з Європейською комісією. «Ми працюємо з Єврокомісією, щоб розпочати процедуру виконання плану дій з надання Україні безвізового режиму», – сказав Віктор Янукович. На думку  глави держави, Україна може отримати зазначений план дій у вересні.

14 час. 21 мин.

Президент України   наголошує, що остаточне ухвалення нового Податкового  кодексу можливе лише після його ретельної експертизи та громадських слухань. Це він сказав сьогодні в інтерв’ю журналістам під час відвідування Національного заповідника «Хортиця» у Запоріжжі. Президент висловив переконання, що прийняттю Податкового кодекса у другому читанні має передувати його вивчення на предмет врахування у цьому документі тих пропозицій, які готували розробники. Йдеться, зокрема, про громадські підприємницькі організації. «Треба зробити ретельну експертизу. Тільки після того, як ми отримаємо її результати, буде прийнято рішення», – наголосив Глава держави. Водночас він висловив думку, що Податковий кодекс, безперечно, може  вдосконалюватися і в майбутньому. «Сьогодні не йдеться про те, що ми приймаємо будь-який документ, і після цього він, так би мовити, вже довічний. Ми будемо доопрацьовувати  цей Кодекс до такого стану, коли він підтримуватиметься більшістю у Верховній Раді, і будемо його приймати. А якщо потрібні будуть до нього додатки чи якісь зміни, ми матимемо можливість, користуючись уже цим законом, його вдосконалювати», – підкреслив В.Янукович.  

14 час. 32 мин.

 Перебуваючи сьогодні на острові Хортиця, Глава держави ознайомився з об’єктами Національного заповідника  «Хортиця». Президент оглянув роботи народних майстрів – ремісників, а також був присутній на короткому молебні у Храмі Покрови Божої Матері.Окрім того, представники місцевого козацтва вручили Вікторові Януковичу гетьманську булаву. Спілкуючись із козаками, Глава держави запевнив їх, що найближчим часом в Україні буде прийнято закон про козацтво.  

Президент України Віктор Янукович переконаний, що захист і розвиток місць історичного значення у нашій країні має бути забезпечено на державному рівні. Це він сказав сьогодні в інтерв’ю журналістам під час відвідування Національного заповідника «Хортиця» у Запоріжжі. «Я вважаю, що в Україні є багато святих історичних місць, які нам треба відроджувати, відновлювати і зберігати. Хортиця – одне з таких найяскравіших місць світового значення. Тому це питання ми будемо дуже скоро розглядати на державному рівні», – сказав Президент. На його переконання, в Україні слід буде прийняти спеціальний закон, який би створював умови для відновлення та розвитку подібних історичних об’єктів. «Ми це будемо робити найближчим часом», – наголосив В.Янукович. 

16.00.

У рамках робочої поїздки до  Запоріжжя Президент України Віктор Янукович взяв участь у розширеному засіданні Комітету з економічних реформ. Заслухавши доповіді про інвестиційні проекти, що вже реалізуються у Запорізькому краї та ті, що тільки плануються до впровадження, Глава держави відзначив активну роботу обласної влади щодо залучення інвестицій в економіку регіону. Це є прямим доказом того, що ділова атмосфера у Запорізькому регіоні відновлюється, вважає Президент України.

«На відміну від попередніх років тепер можна сказати, що ми бачимо позитивні зрушення в цьому напрямку. А це означає, що прийняті рішення починають давати результат, — зазначив Президент України. – Найближчим часом буде завершено формування механізму реалізації реформ, тому що для кожного українця назріла нагальна потреба їх виконання», — підкреслив Віктор Янукович. Щоб зробити процес відновлення економіки ще більш ефективним, важлива допомога з боку підприємців, тож Глава держави вкотре нагадав про готовність до діалогу між владою та бізнесом. Віктор Федорович також зазначив, що відновлення економіки  країни в цілому напряму залежить і від інвестиційних проектів, які представить Запорізька область. Передбачається, що частково вони будуть фінансуватися за рахунок бюджету, частково – за рахунок іноземних інвестицій.

По информации пресс-служб ОГА и Президента Украины. Фото ОГА и пресс-службы Президента Украины.

Постоянный адрес: «ХРОНИКИ и КОММЕНТАРИИ» https://operkor.wordpress.com.