В неділю на головній площі м. Василівка Запорізької області  пройшло дійство, яке знаменувало собою прощання з зимою та зустріч весни.  Головною несподіванкою свята стало приготування на вогнищі та безкоштовна роздача святкового узвару з двотонного казана. Бажаючих продегустувати неймовірного по своїм смаковим якостям напою прийшло чимало.

 Одночасно працював майданчик «Блинная замануха», де безкоштовно пригощали млинцями і кашею. З вуличної сцени лунали виступи творчих колективів району. Також всі охочі змогли прийняти участь в лотереї та виграти цінні призи.

Паралельно на площі проходив огляд конкурсних палаток та презентацій, представлених сільськими і міськими радами району. Після закінчення огляду було підведено підсумки. Найкращою в цьому році, на думку журі, була Широківська сільська рада. Головним ініціатором свята став голова Василівської районної державної адміністрації, депутат Запорізької обласної ради Сергій Грачов. Він привітав усіх жителів з початком весни і вручив подарунки учасникам оглядового конкурсу.

ФОТОРЕПОРТАЖ

фото Mari Vsk = для «Хроник и Комментариев»