Запорізька міська рада в листопаді минулого року придбала 8 квартир в центрі міста для працівників прокуратури. Про це стало відомо з проекту рішення Виконавчого комітету міськради про закріплення відповідних квартир за КП “Наше місто”. Загальна площа семи квартир в будинку по вулиці Волгоградській 26А (поряд з цирком) варіюється від 62 до 64 кв. м і одна квартира має площу в 79,5 кв.м.

Купівля житла здійснювалася за рахунок субвенції з обласного бюджету. При цьому, відповідна програма профілактики правопорушень та забезпечення громадської безпеки в Запорізькій області на 2018-2021 роки передбачає фінансування на житло прокуратурі в обсязі 32 млн грн, з яких на 2018 було заплановано 13 млн грн.

Для придбання службового житла створили спеціальну робочу групу. Згідно з протоколами, в її обов’язки також входило провести моніторинг вартості квартир в новобудовах і на вторинному ринку.

Для порівняння цін був складений список з таких комплексів:

ЖК “Олександрівський” – 10 973 грн / кв.м

ЖК “Резиденція” – 13 300грн / кв.м

ЖК “Світанок” – 10 000 грн / кв.м

ЖК “Світанок-1” – 12 000 грн / кв.м

ЖК “Лермонтова – 9 517,70 грн / кв.м

ЖК “Палладіо” – 13 800 / кв.м

Вторинний ринок – 12 397 грн / кв.м

За підсумками і встановили, що найнижчі ціни в ЖК “Лермонтова”.

Відповідно до договорів купівлі-продажу продавцем квартир виступає безпосередньо забудовник ТОВ “Адмін”. Фірмою володіє Сергій Дядечко. Свого часу він був віце-президентом банку “Родовід”, коли він контролювався структурами Юрія Іванющенка (колишній нардеп від Партії регіонів, в кримінальних колах відомий як Юра Єнакієвський).

Варто зазначити, що ЖК “Лермонтово” знаходиться в найбільш несприятливому районі Запоріжжя – в так званій “буферній зоні”, яка відділяє промислові об’єкти Заводського району від житлової забудови Вознесенівського району.

Запорізький центр розслідувань”