11 листопада у Запорізькій міськраді відбулося перше засідання новоствореної комісії з перевірки дотримання виконання підприємствами заходів з охорони атмосферного повітря. У Запоріжжі діє комплекс міських програм, спрямованих на поліпшення стану екології у місті – боротьба з амброзією, Меморандум з промисловими підприємствами, ревіталізація малих річок, озеленення тощо,

повідомляє  https://zp.gov.ua/u

Для більш ефективної роботи наприкінці жовтня за розпорядженням міського голови Володимира Буряка була створена комісія з перевірки дотримання виконання підприємствами заходів з охорони атмосферного повітря.

Робота комісії буде організована за трьома напрямками. Перший — перевірка природоохоронних заходів, які підприємства вживають відповідно до виданих дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферу, відсоток та терміни їх виконання. Другий напрямок — перевірка дій щодо скорочення викидів в атмосферу під час несприятливих погодних умов. Третій — ефективність роботи пило-, газоочисного обладнання на джерелах викидів забруднюючих речовин.

До складу робочого органу увійшли представники виконавчого комітету, депутатського корпусу, державної екологічної інспекції, лабораторного центру та громадські інспектори з охорони довкілля. Зустріч під головуванням радника міського голови Валерія Еделєва пройшла у малій залі міськвиконкому.

На засіданні був затверджений подальший план та графік роботи комісії, а також перелік підприємств, які підлягатимуть перевіркам. Зокрема до кінця року заплановано провести як мінімум чотири ревізії на запорізьких підприємствах. Усі заклади попередньо будуть поінформовані про перевірки за допомогою офіційних листів.

— Наше завдання – перевірити чи працюють підприємства у нормативах, передбачених законом, виконують вони екологічні заходи, зазначені у планах робіт чи не виконують. У разі потреби залучатимемо більш профільних фахівців, спеціальні лабораторії. Ми не змушуватимемо підприємства робити чи не робити щось – а лише контролюватимемо, і у разі порушення – інформуватимемо відповідні органи, — зазначив радник міського голови Запоріжжя Валерій Еделєв.