Німеччина передала Україні четвертий зенітно-ракетний комплекс IRIS-T, він може збивати літаки, вертольоти, БПЛА і крилаті ракети

Збройні Сили України отримали чергову батарею зенітно-ракетного комплексу IRIS-T. Інформацією поділилося міністерство оборони Німеччини. Йдеться про четверту батарею ЗРК. До речі, загалом Україна має отримати на озброєння 9 батарей. Їх планують передавати ЗСУ до 2026 року.

ЗРК IRIS-T (Infra Red Imaging System Tail/Thrust Vector-Controlled) — це зенітний ракетний комплекс, розроблений німецькою компанією Diehl Defence на базі керованої ракети «повітря-повітря» IRIS-T. Комплекс призначений для захисту від різних повітряних загроз, включно з літаками, гелікоптерами, безпілотними літальними апаратами та крилатими ракетами.

IRIS-T SLM (Surface-Launched Medium-range) оснащений передовою інфрачервоною голівкою самонаведення і системою векторного управління тягою, що забезпечують високу точність і маневреність. Комплекс може інтегруватися в наявні системи ППО, такі як Patriot, і використовується для прикриття стратегічно важливих об’єктів. ЗРК IRIS-T вирізняється високою надійністю та ефективністю в сучасних умовах бою.

Автор: Мирослав Трінько

Джерело: @BMVg_Bundeswehr