Колаборант і гауляйтер ТОТ Запорізької області Євген Балицький
Фото з відкритих джерел

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) задовольнив позов Міністерства юстиції щодо націоналізації активів державного зрадника Євгена Балицького

Про це йдеться у повідомленні Служби безпеки України (СБУ) в Telegram, передає «ДС». У тому ж числі було націоналізовано усе майно, яким зрадник володіє через сім’ю.

Серед вилучених активів є київська компанія, що спеціалізується на ремонті, а також техобслуговуваннях літаків. Решта націоналізованого майна перебуває на тимчасово окупованій частині Запорізької області. Мова йде про:

  • 5 легких літаків;
  • 3 квартири;
  • приватний будинок;
  • 2 земельні ділянки;
  • 4 автомобілі преміумкласу, зокрема Lexus та BMW.

«Крім того, націоналізовано 100% статутного капіталу шести підприємств у тимчасово окупованому Мелітополі. Серед них — місцева телерадіокомпанія, яка працює на агресора», — додає СБУ.

Загальна вартість націоналізованого майна становить більше 120 млн гривень.

2.Евгений Балицкий

Нагадаємо, гауляйтер заочно отримав 15 років ув’язнення з конфіскацією майна через визнання винним по низці статей:

  • ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 — участь в організації та проведенні незаконних референдумів на тимчасово окупованій території, вчинене за попередньою змовою групою осіб);
  • ч. 2 ст. 110 — умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, за попередньою змовою групою осіб.

Колишній народний депутат від забороненої партії «ОПЗЖ» був одним з перших, хто публічно підтримав повномасштабну війну Росії проти України. Пізніше терористи призначили його очільником окупаційної адміністрації країни-агресора на тимчасово захопленій частині Запорізької області.

Редактор: Віктор Костенко