На компанії Meta і Activision подали до суду батьки дітей, загиблих у торішній стрілянині в школі

У зв’язку з трагічним інцидентом у початковій школі Робб в Увальді, штат Техас, сім’ї загиблих подали позов проти видавця гри Call of Duty, компанії Activision, і соціальної платформи Meta. За їхніми словами, ці компанії сприяли загостренню агресивних нахилів стрілка, надавши йому доступ до зброї через віртуальний світ і соціальні мережі.

Що відомо

Позивачі стверджують, що стрілець зазнав впливу гри Call of Duty, де використовувалася модель штурмової гвинтівки, виробництва компанії Daniel Defense. Також зазначається, що він часто відвідував Instagram, де рекламувалися продукти цього збройового бренду. У позові йдеться, що Instagram надав зброярам неконтрольований канал для прямого спілкування з неповнолітніми.

Повідомляється, що стрілець був бідним та ізольованим підлітком із маленького містечка в Техасі, який дізнався про AR-15 і націлився на неї тільки тому, що познайомився зі зброєю, граючи в Call of Duty і відвідуючи Instagram.

Адвокат позивачів, Джош Коскофф (Josh Koskoff), висловив думку, що без Instagram компанія Daniel Defense не змогла б так легко донести до підлітка інформацію про AR-15. За його словами, Call of Duty створює «дофаміновий зашморг від віртуального вбивства людини». Коскофф також представляв інтереси сімей жертв стрілянини в початковій школі Сенді Хук, де було досягнуто угоди з виробником гвинтівок Remington на суму 73 мільйони доларів.

Представник Activision висловив співчуття сім’ям жертв, наголосивши, що мільйони людей по всьому світу грають у відеоігри і не вдаються до насильства.

Джерело: The Washington Post

Автор: Влад Черевко