ВАКС затвердив угоду про визнання винуватості за ст .368-5 КК, укладену з колишнім заступником директора Поліського лісового офісу державного підприємства «Ліси України», депутатом Рівненської обласної ради Віталієм Суховичем. У нього конфіскували понад 98 млн грн грошових коштів.

Сухович визнав провину та надав викривальні показання щодо себе. Також він добровільно перерахував 5 млн грн на Збройні сили України і мав належну процесуальну поведінку. До того ж, обвинувачений підтримав спеціальну конфіскацію вилучених коштів.

Обвинуваченому депутату призначили 5 років умовного позбавлення волі з випробуванням у 3 роки. Також суд застосував спецконфіскацію до 1,34 млн доларів, 1,034 млн євро та 1,56 млн грн, вилучених в Суховича.

На депутата поклали наступні обов’язки: періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти цей орган про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Раніше антикорупційний суд залишив без задоволення скаргу сторони захисту на неповернення тимчасово вилучених грошових коштів у цій справі.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань викрило депутата на незадекларованих статках на мільйони доларів. Під час обшуків у нього знайшли та вилучили понад 4 млн доларів у різній валюті.

Також правоохоронці виявили три елітні автомобілі AUDI Q8, MERCEDES-BENZ GLE 350E, BMW X5, коштовності та дорогий годинник елітної марки Patek Philippe, золоті монети, зливки золота тощо.