Найєм іде із посади голови Держагентства відновлення

Керівник Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафа Найєм написав заяву про звільнення.  Про це він повідомив у понеділок, 10 червня, у соцмережах.

«Я залишаю посаду голови Агентства відновлення. Рішення прийняв самостійно через системні перешкоджання, які не дають подальшої можливості ефективно виконувати свої повноваження», — написав він.

Він заявив, що з листопада 2023 року команда Агентства зазнавала постійної протидії, спротиву та штучних перешкод.

«Перше. Нам повністю скасували бюджет на проекти з відновлення та утримання доріг. Я усвідомлюю обмеженість ресурсів та важливість військових витрат. Але скасування коштів на утримання інфраструктури неминуче позначиться в першу чергу на стані доріг оборонного значення і, як наслідок, на всій військовій логістиці.

Друге. Нас почали «кошмарити» бюрократією, коли документи на оплату захисних споруд, фортифікацій або відновлення погоджувалися в Уряді місяцями, поверталися по шість-вісім разів з безглуздими зауваженнями, затримувалися по декілька місяців, а деякі не погоджені й досі.

Третє. На додаток до цього з початку року Агентству суттєво обрізали заробітну плату — левовій частині працівників було зрізано до 68% зарплати. … Старший спеціаліст Агентства отримував трохи більше 30 тисяч гривень, а зараз — 14. Внаслідок цього з початку року ми вже втратили 25% нашого колективу», — написав він.

Найєм зазначив, що свої проєкти Агентство реалізовувало завдяки підтримці Міністерства та міністра інфраструктури (вочевидь маючи на увазі Олександра Кубракова), та додав, що після його звільнення це стало неможливим.

«І останнє рішення голови Уряду про скасування моєї офіційної участі у Конференції з відновлення України у Берліні це підтвердило», — резюмував він.

Йдеться про те, що напередодні прем’єр-міністр Денис Шмигаль не відрядив  Мустафи Найєма на міжнародну Конференцію з питань відновлення України у Берліні 11−12 червня, яка покликана мобілізувати міжнародну підтримку відновлення країни через руйнівні російські атаки.

Водночас, як  повідомляє «Рух Чесно», разом із Найємом вирішили звільнитись  і члени його команди. За попередніми даними організації, заяви про звільнення написали перший заступник Голови Агентства відновлення Андрій Івко та заступник Голови Агентства відновлення Валерія Іванова.

Нагадаємо, що перед звільненням Олександра Кубракова ні в уряді, ні у президента міністру жодних претензій не пред’являли. Не відбулося і жодної розмови на цю тему. Однак напередодні вели підготовчу кампанію у соцмережах. Про причини усунення колишнього міністра у статті «Відставка Кубракова. Чому Зеленський зняв колишнього улюбленця» писала редакторка відділу політики Інна Ведернікова.

ДО РЕЧІ.

Про бажання захищати Україну зі зброєю в руках на передку 43-річний призовник Мустафа мовчить. Як риба об лід