Boeing получил почти $7,5 млрд на производство комплектов JDAM, включая $228,8 млн для иностранных заказчиков

ВВС США замовили у компанії Boeing обладнання для перетворення звичайних бомб на керовану зброю, відому як JDAM (Joint Direct Attack Munitions). Про це було оголошено на офіційному сайті Міністерства оборони США.

Boeing постачатиме хвостові комплекти та інше обладнання за єдиним контрактом з фіксованою ціною. Сума становить майже $7,5 млрд. Роботи проходитимуть до кінця лютого 2030 року на заводі компанії у Сент-Луїсі, штат Міссурі.

Кількість комплектів JDAM зараз не розкриває ні Boeing, ні ВПС США. При цьому відомо, що частина поставок припаде на ВМС США та іноземних замовників ($228,8 млн.).

Хвостовий блок JDAM містить навігаційну систему та блок керування наведенням по GPS. Це обладнання дозволяє завдавати точних ударів навіть у погану погоду. Вартість одного комплекту JDAM зазвичай складає від $25 000 до $84 000, залежно від обсягу партії.

Контракт був укладений на тлі того, як оборонні підрядники відчувають нестачу в робочій силі та матеріалах для збільшення постачання деяких боєприпасів. Крім того, зараз Пентагон стурбований власною здатністю запасатись боєприпасами і при цьому продовжувати постачання в Україну, Тайвань, Ізраїль.

Джерело: DoD