Колишній народний депутат від БПП Руслан Сольвар, підозрюваний у незаконному отриманні 360 тисяч гривень компенсації за номер у готелі, мобілізувався до ЗСУ.  Про це повідомила громадська організація Transparency International Ukraine.

Справу Сольвара розглядає Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду.

Адвокат на засіданні суду заявляв, що Сольвару вручили повістку на вулиці одразу після того, як він вийшов із лікарні. Оскільки підозрюваний є лейтенантом запасу, його одразу відправили на фронт.

В Transparency International Ukraine нагадали, що багато засідань у справі Сольвара переносили через його хворобу, а 24 травня засідання відклали через його госпіталізацію.

Цього разу розгляд клопотання відклали, щоб з’ясувати подробиці мобілізації екснардепа. До вироку в його справі залишалося лише останнє слово обвинуваченого.

Руслана Сольвара звинувачують у тому, що він  незаконно отримував гроші з бюджету для оплати проживання в столичному готелі. Така компенсація передбачена, якщо народний депутат не має власного житла у столиці. Проте Сольвар приховав, що отримав квартиру в Києві у спадок, і за період з 2017 по 2018 рік отримав 360 тисяч гривень компенсації.