Львов суд==

Шостий апеляційний адміністративний суд 12 червня пристав на доводи представників Верховного суду і Служби безпеки України і скасував рішення суду першої інстанції — Київського окружного адміністративного суду — щодо поновлення Львова на посаді судді ВС і виплати йому заробітної плати «за час вимушеного прогулу».

Про це у середу повідомила «Радіо Свобода«.

Рішення ухвалила колегія суддів у складі головуючого Андрія КучмиЛюдмили Бєлової і Володимира Аліменка.

Під час засідання представниця Верховного суду заявила, що голова ВС Всеволод Князєв, видавши наказ про припинення повноважень Львова, діяв у межах законодавства і відповідно до наданих йому повноважень. Тому у Верховному суді просили скасувати рішення першої інстанції і відмовити у задоволенні позову.

Захист Львова заявив, що наказ був незаконним, а Львов «не є громадянином РФ» і «не набував такого статусу у минулому».

Представник СБУ підтримав апеляційну скаргу Верховного суду. Підтвердив у судовому засіданні, що СБУ встановило наявність громадянства РФ у Богдана Львова.

Львов після оголошення рішення заявив: «Я трохи здивований, я такого рішення не очікував. Якщо все-таки питання громадянства трохи за межами сьогоднішнього процесу, то, на мій погляд, визнати правомірним таке звільнення — це неможливо, неприпустимо».

Також під час засідання у суді розглянули нові докази – матеріали справи, які додатково підтверджують наявність у Львова російського громадянства, пише «Радіо Свобода».

Йдеться про інтерв’ю «Схем» із ним і копію договору дарування Богданом Львовом у 2012-му році частки московської квартири своїй дружині, із зазначенням детальних даних його російського паспорту.

Як зазначив у суді представник СБУ, автентичність документу підтверджено.

Документ був укладений у трьох примірниках, два з яких зберігали сторони угоди, а інший – російські державні реєстратори. Згодом журналісти опублікували копію договору з РФ.

На засіданні Львов заявив, що «ніколи не підписував таких договорів» і «заперечує його існування». Водночас він підтвердив, що згадана квартира у Москві була приватизована, і він дарував частку у ній своїй дружині — але «за українським паспортом».

Позаторік журналісти програми «Схеми: корупція в деталях» повідомляли, що заступник голови Верховного суду і голова Касаційного господарського суду Богдан Львов із дружиною мають російські паспорти. Також з’ясували, що дружина судді й теща володіють двокімнатною квартирою на Ленінградському шосе в Москві. Також громадянство РФ має донька судді.

Наявність російського паспорта в судді підтвердила СБУ. Національне антикорупційне бюро відкрило справу за фактами ймовірного недекларування московської нерухомості.

Після цього голова Верховного суду підписав наказ про припинення Львовим повноважень судді.