СМИ

Середа, 12 червня, розпочалася в Україні з оголошення повітряної тривоги на всій території країни у зв’язку з атакою безпілотників та загрозою ракетного обстрілу; із Києва повідомляли про вибухи, там працювала ППО.

2
У ніч на вівторок Росія скинула авіабомбу на житловий квартал у Костянтинівці Донецької області – постраждали п’ятеро людей, пошкоджено 13 багатоповерхівок.
3
Протягом доби оккупанти 547 разів ударили по Запорізькій області. Під ворожим вогнем перебували 15 населених пунктів. Про це повідомляє Запорізька ОВА. Враг наніс 7 авіаційних ударів по Гуляйполі, Роботиному та П’ятихаткам. 206 БпЛА різної модифікації атакували Гуляйполе, Левадне, Роботині, Малу Токмачку, Малинівку та Новоандріївку. 23 обстріли з РСЗВ накрили Роботину, Малу Токмачку, Малинівку та Гуляйполе. 311 артобстрілів надано по території Гуляйполя…
4
Вранці 11 червня чотирма вистрілами невідомий убив відстороненого директора департаменту правового забезпечення Запорізької міськради Максима Денщика. Вбивця втік із місця злочину. У поліції відкрили кримінальне провадження за статтею за умисне вбивство.
5
Виступ Володимира Зеленського в Бундестазі бойкотували фракції «Альтернатива для Німеччини» та «Союз Сари Вагенкнехт», відомі своїм «путінферштеєрством» та підозрювані у зв’язках з Росією
6
Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн заявила, що у липні Україна отримає півтора мільярда євро доходів від російських активів (10% від цієї суми підуть на відновлення, решта – на оборонні потреби)
7
У США присяжні визнали сина президента Джо Байдена винним у справі про незаконне володіння зброєю (до 25 років ув’язнення та штраф до 750 тисяч доларів). Дата винесення вироку поки що не призначена.
8
The Washington Post стверджує, що Білий дім зняв запроваджену шість років тому заборону на постачання американської зброї «Азову», в «Азові» це рішення назвали «руйнівним ударом» по російській пропаганді.
9
На Запорізькому напрямку прикордонники знищили шість ворожих FPV-дронів, повідомили у Бердянському прикордонному загоні.
10
The New York Times пише, що США вирішили відправити в Україну ще одну систему Patriot, її буде доставлено з Польщі найближчими днями.
11
У Запоріжжі затримали двох братів, які пішли на співпрацю із російськими спецслужбами. Вони мали передати фсб інформацію щодо розташування стратегічних підприємств, повідомили у СБУ та прокуратурі.
12
В Україні запрацював перший спільний цех «Укроборонпрому» та Rheinmetall – з ремонту бронетехніки.
13
Загарбники заявляють про наміри завезти на окуповану частину Запорізької області щонайменше 50 тисяч росіян та представників інших народів, що мешкають на території РФ, зазначає на своїй офіційній сторінці телеграм голова Запорізької ОВ Іван Федоров, передає 061.
14
Київський апеляційний суд ухвалив залишити колишнього президента компанії «Мотор Січ» В’ячеслава Богуслаєва під вартою без права на заставу. Згідно з рішенням суду першої інстанції, він залишатиметься у СІЗО до 19 липня цього року, повідомив адвокат В’ячеслава Богуслаєва у коментарі «Суспільному», передає 061.
15
МЗС Індії оголосило про загибель двох громадян країни, завербованих у російську армію, і закликало Росію повернути з фронту інших громадян Індії.
16
Число країн та організацій, що підтвердили свою участь у саміті світу у Швейцарії, скоротилося з 93 до 78.
17
ЄС пропонує запровадити санкції проти «Радкомфлоту» – танкери цієї компанії займаються перевантаженням нафти прямо в море, що створює загрозу екологічній катастрофі.
18
У Росії після вторгнення в Україну різко подорожчали ритуальні послуги: похорон «вантажу 200» коштує понад 10 тисяч доларів
19
Юриста та колишнього гравця «Що? Де? Коли?» Іллю Новікова заочно засудили в Росії до восьми з половиною років за «фейки» про російську армію.
20
У Челябінську затримали 72-річного гендиректора комбінату, активи якого націоналізували три місяці тому – гендиректора шиють розпусні дії щодо неповнолітніх.
21
Віце-президент Малаві – держави у південно-східній Африці – загинув в авіакатастрофі. 51-річний Саулос Чиліма був потенційним кандидатом на наступні президентські вибори