Парфенюк суддя

Вища рада правосуддя покарала суддю Чортківського районного суду Тернопільської області Василя Парфенюка та позбавили його доплат до зарплати. Цей служитель Феміди не притягнув до відповідальності п’яного водія, який їхав на авто зі швидкістю 152-172 кілометри на годину та насмерть збив жінку.

Через місяць після рішення ВРП, суддя пішов у почесну відставку та тепер буде довічно жити за бюджетні кошти.

1

НАБУ провело обшуки у колишнього командувача військ зв’язку Збройних сил України (2014-2019) Володимира Рапка. Ці слідчі дії пов’язані із розслідуванням справи про ймовірне заволодіння бюджетними коштами під час створення автоматизованої систем управління військами «Дзвін-АС». Розслідувачі Bіhus.info повідомляли, що на цю систему в Міноборони витратили 4 роки і 600 млн грн.
1

Правоохоронці з міста Дніпро розслідують крадіжку 1,8 млн грн під час облаштування дитячих майданчиків у місті. Винним може бути ексдиректор комунального підприємства міста, що зараз є депутатом сільради в області

1

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук колишнього голову Держгеокадастру Олександра Колотіліна і ще одного фігуранта Сергія Кацуна у межах справи ексміністра аграрної політики та продовольства Миколи Сольського. Дані містяться в розшукових обліках МВС.

1

НАБУ і САП викрили розтрату коштів ДП «Чортківський комбінат хлібопродуктів» Державного агентства резерву України. За даними слідства, у жовтні 2018 року директор хлібокомбінату за пособництва начальника дільниці та голови фермерського господарства організував підроблення накладних про постачання держпідприємству 2400 тонн зерна кукурудзи. На підставі цього комбінат сплатив частину вартості продукції, яку так і не отримав. Сума збитків – 8,3 млн грн.

1

У Полтаві прокурори підозрюють керівництво лікарні у змові й крадіжці майже 900 тисяч гривень з держбюджету. Третя міська клінічна лікарня Полтавської міськради уклала угоду на ремонт рентгенологічне відділення з ТОВ «Алсвіт плюс». Правоохоронці отримали дозвіл у суду на огляд відділення, щоб зафіксувати порушення — вони виявили переплату у майже 900 тис. грн на вартості будівельних матеріалів. Прокурори вважають, що керівництво лікарні у змові з компанією.

1

Дипломатів США побили у Єрусалимі. Поліція розслідує НП, під час якої молоді люди побили ногами та кулаками двох дипломатів посольства США в Ізраїлі на Кікар Ціон в Єрусалимі. За підозрою в причетності до інциденту було заарештовано одну людину.

1

Парламент Грузії ухвалив у третьому, остаточному читанні законопроект «Про іноземний вплив», передає грузинська служба Радіо Свобода. «За» проект закону проголосували 84 депутати, «проти» висловилися 30 парламентаріїв, ще 58 утрималися. Під час голосування словесна суперечка, яка переросла в бійку. У бійці брали участь 20 парламентаріїв, через інцидент було оголошено перерву. Після перерви бійка продовжилась. Після того, як закон проголосували, тисячі протестувальників спробували прорватися до будівлі парламенту.

1

1

У Москві проти старшого сержанта та ветерана бойових дій порушили кримінальну справу: він назвав «алкашами» Путіна та учасників війни проти України. Донос  написала глава «Ліги безпечного інтернету» Катерина Мізуліна. Приводом стало відео, в якому Олександр звертається до «свояків» і каже: «Ми вам з пацанами напхаємо в рот, ви людей там, українців, братів наших, вбиваєте за три копійки, які вам не платять». Він назвав їх «тварями» та «алкашами».

1

Скандал у Каліфорнії: євреїв роками виключали з-поміж присяжних. До 35 справ про винесення вироку про страту в окрузі Аламеда можуть бути переглянуті на предмет дискримінаційної практики, з числа засідателів виключалися євреї та чорношкірі жінки.

1

У процесі обшуків у генерала РФ Кузнєцова вилучили понад 100 млн рублів, золоті монети, колекційний годинник і предмети розкоші. Начальника головного кадрового управління Міноборони Юрія Кузнєцова заарештували 13 травня за отримання хабара в особливо великому розмірі. вчинення певних дій на їх користь

1

Генсек ООН повідомив про загибель співробітника відділу безпеки ООН у Газі. Гутерріш повідомив, що в результаті удару по автомобілю ООН у Рафіасі було вбито співробітника відділу безпеки і поранено ще одного. «Я вимагаю повного розслідування», — заявив генсек ООН.

1

Колишній консільєр Трамп Майкл Коен дає свідчення проти боса. У понеділок перші смуги американських ЗМІ були зайняті прямими репортажами із зали суду округу Манхеттен, де свідчення проти колишнього боса давав довірений помічник Трампа Майкл Коен — ключовий свідок звинувачення на процесі у справі про виплату «відступного» колишній порнозірці Стормі Деніелс.